Heupklachten

Heb je pijn en stijfheid in de lies en/of bil tijdens het dansen van de Salsa? Ervaar je problemen met op gang komen na lang zitten en worden jou loopafstanden steeds korter? Mogelijk ligt de oorzaak van het probleem in de heup.

Pijn aan de heup kan verschillende oorzaken hebben. Bij jonge sporters kan het zijn dat er een inklemming plaatsvindt in het heupgewricht. Met een duur woord noemen we dit Femoro-acetabular Impingement (FAI). Vaak hoef je hier niet aan geopereerd te worden en verminderen de klachten door het heupgewricht mobieler, stabieler en sterker te maken.

Bij ‘ouderen’ zien we vaak dat het heupgewricht stijf en pijnlijk is door slijtage (artrose). Dit laatste betekent niet dat je altijd klachten zal blijven houden. Slijtage komt namelijk ook voor bij mensen zonder klachten. De ervaring leert dat het beweeglijker en sterker maken van het gewricht zorgt voor afname van pijn en verbetering van functie.

Wanneer de klachten je dagelijkse activiteiten heel erg beïnvloeden of je zelfs wakker wordt van de pijn, dan kan het zijn dat de orthopeed beslist je heup te vervangen voor een nieuw exemplaar. Ook in de revalidatie na een heupoperatie kunnen we je goed ondersteunen.

Dus wil je binnenkort de Salsa weer dansen?

Maak een afspraak 

 

Skifit, binnen no-time

Train jezelf binnen no-time Skifit. Wij begeleiden je en trainen in kleine groepen van maximaal 5 personen. De oefeningen zijn specifiek op jouw doelen gericht.

Lees verder