Rugklachten

Lees je dit artikel dan kan het zijn dat je klachten in je onderrug hebt. Fijn dat je ons gevonden hebt!

Misschien is het een schrale troost maar je bent op dit moment niet de enige met klachten in de lage rug. 60%-90% van de Nederlandse bevolking krijgt hier in zijn of haar leven mee te maken. Lage rugpijn is dan ook een van de meest voorkomende klacht die we zien bij de Fysiovrienden. We durven ons daarom gerust specialist te noemen op dit gebied. Naast rugpijn kan het ook zijn dat je klachten in je bil of been ervaart. Daarnaast kan je beperkt zijn in je sport, werk of dagelijkse activiteiten zoals zitten, liggen, (gaan) staan of bukken.

Klachten in de rug kunnen op verschillende manieren ontstaan;  Acute lage rugpijn kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens het werken in de tuin of op een onverwacht moment tijdens het bukken. Gelukkig zien we dat bij 60%-90% van de mensen met acute klachten de pijn en beperkingen binnen 4-6 weken afnemen.  Chronische rugklachten duren langer en hebben een meer sluimerend karakter. Als klachten langer duren zijn hier vaak meerdere oorzaken voor te vinden. Samen zoeken we uit welke dit zijn en zorgen we dat je je klacht zo snel mogelijk weer onder controle krijgt!

We zien dat er veel misvattingen zijn over lage rugklachten. In ons magazine hebben we de belangrijkste 5 op een rijtje gezet.

Wil je meer informatie over het herstel van je rugklacht?

Maak een afspraak

Wij hebben er een nieuwe Fysiovriend bij!!

Beau heeft veel te bieden als nieuwste aanwinst van de Fysiovrienden: ze is een harde werker, enorm leergierig en zit dan ook met regelmaat in de boeken om meer te leren over ons mooie vak… meer weten over Beau?

Lees verder