Rugklachten

Lees je dit artikel dan kan het zijn dat je rugklachten hebt. Fijn dat je ons gevonden hebt!

Wat zijn rugklachten?

Rugklachten zijn pijnklachten die zich bevindt tussen de onderste ribben en bilplooien. Naast rugpijn kan het ook zijn dat je klachten in je bil of been ervaart. Daarnaast kan je beperkt zijn in je sport, werk of dagelijkse activiteiten zoals zitten, liggen, (gaan) staan of bukken.

Hoe vaak komt rugpijn voor?

Misschien is het een schrale troost maar je bent op dit moment niet de enige met klachten in de lage rug. 60%-90% van de Nederlandse bevolking krijgt hier in zijn of haar leven mee te maken. Lage rugpijn is dan ook een van de meest voorkomende klacht die we zien bij de Fysiovrienden. We durven ons daarom gerust specialist te noemen op dit gebied.

Wat is de oorzaak van rugklachten?

Klachten in de rug kunnen op verschillende manieren ontstaan;  Acute lage rugpijn kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens het werken in de tuin of op een onverwacht moment tijdens het bukken.  Chronische rugklachten duren langer en hebben een meer sluimerend karakter. Als klachten langer duren zijn hier vaak meerdere oorzaken voor te vinden. Samen zoeken we uit welke dit zijn en zorgen we dat je je klacht zo snel mogelijk weer onder controle krijgt!

Hoe lang duren rugklachten?

Het beloop van rugklachten kan erg divers zijn. Gelukkig zien we dat bij 60%-90% van de mensen met acute klachten de pijn en beperkingen binnen 4-6 weken afnemen. Helaas geldt dat niet voor iedereen en kunnen klachten soms langer duren. We zien dat er veel misvattingen zijn over lage rugklachten. In ons magazine hebben we de belangrijkste 5 op een rijtje gezet.

Hoe kom je van rugklachten af?

Helaas is hier geen simpel en eenduidig antwoord op te geven. Er zijn veel verschillende soorten rugklachten met verschillende onderliggende oorzaken. Wij denken graag met je mee en ondersteunen je zo dat je weer pijnvrij kunt leven. Wil je meer informatie over het herstel van je rugklacht?

Maak een afspraak

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder