Ouder & kindyoga

Op zondag 4 November start Nicole Bagaya met nieuwe lessen ouder & kindyoga. Maar wat is ouder & kindyoga precies? Hoe ziet een les eruit? En wie is Nicole eigenlijk? Nicole kwam bij ons langs in de praktijk en we vroegen haar het hemd van het lijf.

Wat is het doel van ouder en kindyoga?

De doelen van de les zijn onder andere om kinderen op jonge leeftijd te laten ervaren wat yoga is en ouders en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Alle belangrijke elementen om rust en ontspanning te creëren zijn in deze les verweven. Ik probeer de les op een speelse manier te brengen met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Door de combinatie van yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, muziek en spelvormen worden onze zintuigen gestimuleerd.  Aanraking, maar ook beweging, ritme en ontspanning hebben een positief effect op je kind. Samen werken aan contact en vertrouwen. Daardoor voelt je kind zich veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Bovendien kan je de opgedane inspiratie mee naar huis nemen en thuis samen yoga doen.

Hoe ziet een ouder en kindyogales eruit?

En serie bestaat uit 6 lessen van ongeveer 1 uur. Voor de leeftijd van 4 -7 jaar gaan we tijdens de les op verschillende ‘yoga-avonturen’. Een voorbeeld is het “Safari-avontuur”:

Na een lange ‘vliegreis’ (balansoefening) stappen we uit op Afrikaanse bodem om daarna door te gaan naar ‘de wasstraat’ (massage). Daar hebben we een schone jeep uitgekozen om mee op safari te gaan. Tijdens deze safari-tocht spotten we een groot aantal dieren (yogahoudingen) om daarna in de schaduw onder een boom onze ‘lunch te eten’ (massage).
Na het eten zijn we even weg gedut  en hebben een ‘(kracht)dier’ in onze droom gezien (visualisatie).  Onder diezelfde boom hebben we een concentratiespel gespeeld en zijn we  uiteindelijk tevreden en ontspannen in onze safari-tent in slaap gevallen. (eindontspanning).

Hoe reageren ouders en kinderen op je lessen?

Ik krijg veel positieve reacties van zowel de ouders als de kinderen.

“Ik vind het leuk om op reis te gaan, en ik wordt er erg rustig van”

“Wat is het toch fijn om een aantal weken op rij samen met mijn kind een uurtje écht tijd voor elkaar te hebben. We genieten van de rust en ontspanning maar hebben tegelijkertijd ook veel plezier samen.”

Wie is Nicole Bagaya eigenlijk?

Ik heb 23 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Op school zag ik hoe kinderen soms worstelden om zich staande te houden in onze snelle maatschappij. Veel kinderen ervaren een grote druk van buitenaf. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren hun eigen keuzes te maken, grenzen aan te geven en dat te doen wat goed voelt en bij hen past. Mijn lessen kunnen dit goed stimuleren.

Kan iedereen deelnemen aan je lessen?

Om deel te nemen aan deze lessen hoef je geen ervaring met yoga te hebben of heel erg lening te zijn. ‘Samen-tijd’ met je kind staat voorop!! Wil je meer informatie? Kijk eens op mijn website of stuur me een mailtje: 

 

Deze blogpost is geschreven door Stijn Willems

Stijn is mede-eigenaar van de Fysiovrienden. Hij schrijft graag over zijn vak en gaat het liefst op de inhoud in. Zijn blogs zijn soms een tikkeltje tegendraads en geven stof tot nadenken.

Nieuw in Eindhoven West (Meerhoven)!

Heb je last van beweegproblemen? Goed nieuws! We staan nu ook klaar om jou in Eindhoven West te helpen.

Maak een afspraak