Pols & Handklachten

Pols & handklachten komen gelukkig niet zo vaak voor maar kunnen wel erg vervelend zijn. Pols & handklachten kunnen acuut ontstaan na bijvoorbeeld een val. De pols kan verstuikt raken en in het ergste geval kan er een fractuur (breuk) of instabiliteit van de banden ontstaan. Na een periode van rust met mogelijk gips of een brace kan de pols erg stijf worden. Het kan dan helpen om de pols weer te mobiliseren en later te stabiliseren zodat jij je dagelijks activiteiten en sporten weer goed kunt oppakken.

Pols & handklachten kunnen ook langzaam ontstaan. Zo kunnen de pols of hand overbelast raken met sporten of zware activiteiten zoals werken in de tuin. Het kan dan zijn dat de handwortelbeentjes niet optimaal bewegen. Door middel van manuele therapieadvies en oefeningen helpen wij je weer op weg.

Klachten zoals het carpale tunnel syndroom geven tintelingen in de hand en soms onderarm. Het niet goed kunnen bewegen van je pols of elleboog kunnen ervoor zorgen dat dit soort klachten aan blijven houden. Ook kan het soms zijn dat dit soort klachten komen uit de nek of schoudergordel

Artrose in de pols of handgewrichten kunnen zorgen voor pijn, en stijfheid. Het is dan belangrijk de gewrichten in beweging te houden maar niet te overbelasten,

De ziekte van Quervain komt door een geïrriteerde peesschede aan de duimzijde van de pols en de pezen die hier doorheen lopen. Vaak komt dit door een overbelasting. De duim kan pijnlijk zijn bij het buigen en strekken en soms is er zwelling aanwezig met mogelijk een knappend gevoel doordat de pezen ‘blijven hangen’.

Er zijn nog veel meer verschillende hand en polsklachten te benoemen, te veel om op in te gaan. Wil je weten waar jouw klachten vandaan komen?

maak een afspraak

 

 

 

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder