Schouderklachten

Heb je pijn in je bovenarm en moeite met heffen, reiken of liggen? Grote kans dat de klacht uit je schouder komt.

Klachten van de schouder zien we samen met rug- en nekklachten het meest bij de Fysiovrienden. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat 31% van de Nederlanders jaarlijks wel eens last van zijn of haar schouder heeft.

Schouderklachten ontstaan vaak geleidelijk maar kunnen ook ontstaan tijdens een verkeerde (herhaaldelijke) beweging of val. Naast pijn in het bovenarm kan het ook zijn dat je klachten voelt rondom je schouderblad of nek. Wist je dat de nek ook de oorzaak van de schouderpijn kan zijn?

De schouder is het meest beweeglijke gewricht van het lichaam en we gebruiken hem veel. Daardoor kunnen schouderklachten vaak  lang duren. Zo heeft 40% van de mensen met schouderpijn na een jaar nog steeds klachten. Dat betekent niet dat je maar met je klachten moet blijven rondlopen.

Het kan zijn dat je zelf onderzoek gedaan hebt naar de ooraak van je klacht of misschien ben je bij een huisarts of specialist geweest. Dan heb je vast wel van te termen slijmbeursonsteking, frozen shoulder of peesontsteking gehoord. Het is zeker fijn als we al iets meer weten over de oorzaak. Toch is het beter om niet alleen op een ‘diagnoses’ af te gaan. We kijken voornamelijk welke problemen het pijnvrije gebruik van je schouder in de weg staat en lossen deze samen op.

Maak een afspraak 

Wij hebben er een nieuwe Fysiovriend bij!!

Beau heeft veel te bieden als nieuwste aanwinst van de Fysiovrienden: ze is een harde werker, enorm leergierig en zit dan ook met regelmaat in de boeken om meer te leren over ons mooie vak… meer weten over Beau?

Lees verder