Enkel & voetklachten

Ga je acuut door je enkel (enkel distorsie) dan heb je een grote kans dat je enkel meteen dik en stijf wordt. Erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig doet je lichaam dit niet zonder reden. Het kan zijn dat je enkelbanden zijn opgerekt en hiermee dwingt je enkel je om rust te nemen. Neemt de zwelling af en wordt de pijn minder dan betekent dit dat je weer meer kan belasten. Het kan dan handig zijn om hulp te krijgen bij de verdere revalidatie zodat je precies weet in welke fase je wat mag doen. Vaak duurt de revalidatie zo’n 6 tot 12 weken.

Duren klachten toch langer, voelt je enkel vaak instabiel en/of ga je vaker door je enkel, dan praten we over functionele enkel instabiliteit. Met oefeningen helpen wij je op weg om het volledige vertrouwen in je enkel terug te krijgen.

Enkelklachten na een breuk kunnen je belemmeren in het dagelijks leven of sport. Het kan zijn dat je enkel door de immobilisatie erg stijf is geworden. Het mobiliseren en het uitvoeren van oefeningen kan dan uitkomst bieden.

Klachten die zich onder de hak bevinden kunnen duiden op hielspoor ofwel facitis plantaris. Het kan dan soms pijnlijk zijn om op blote voeten of op slippers te lopen en het opstarten gaat dan vaak lastig. Manuele therapie van de voetgewrichtjes, dry-needling van de onderbeenspieren en/of oefentherapie kan helpen.

Aspecifieke klachten van de enkel of voet zijn klachten waarbij er geen directe diagnose kan worden gesteld. Dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Zo kan het zijn dat de voetwortelbeentje of middenvoetbeentjes niet optimaal functioneren. Manuele therapie kan ervoor zorgen dat jij binnen de kortste keren weer loopt als een kievit.

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder