Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen divers zijn. Wanneer de klachten zich aan de buitenzijde van de elleboog bevinden wordt er al snel aan een tenniselleboog gedacht. Klachten die zich aan de binnenkant van de elleboog bevinden duiden eerder op een golferselleboog. Klachten kunnen ook lijken op een tennis of golferselleboog maar eigenlijk een andere oorzaak hebben. Zo zien we ook vaak dat de nek en bovenrug en soms de pols en de hand een belangrijke schakel kunnen zijn in het ontstaan en in stand blijven van elleboogklachten. Dit betekent niet altijd dat er ook nekklachten of polsklachten aanwezig moeten zijn.

Ook kunnen er klachten in de elleboog aanwezig zijn door bijvoorbeeld artrose of in de volksmond slijtage. Hierdoor kan de elleboog stijf en pijnlijk aanvoelen kunnen er problemen zijn tijdens het opstarten van bewegingen. Door artrose kan er ook een artritis (gewrichtsontsteking) optreden waardoor de elleboog erg pijnlijk en gezwollen kan zijn. Vaak treedt dit op in rust of in de nacht.

Klachten in de elleboog die zijn ontstaan na een val kunnen duiden op een posterior laterale of mediale elleboog instabiliteit. Deze klachten zijn belangrijk om op tijd de diagnosticeren zodat hier het juiste beleid op kan worden aangepast.

Na een breuk, kneuzing of operatie kan de elleboog in het gips worden gezet en kan de elleboog hierdoor erg verstijven. Zoek jij een vriend om je elleboog weer soepel te krijgen?

maak een afspraak

 

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder