Herstel na corona (covid-19)

Bij de Fysiovrienden kan je revalideren nadat je besmet bent geweest met het Coronavirus. Nadat de acute klachten voorbij zijn kan het voorkomen dat je nog weken of soms maanden een sterk verlaagde belastbaarheid ervaart. Dit kan bestaan uit vermoeidheid, kortademigheid een lage inspanningstolerantie en cognitieve klachten. Deze revalidatie bestaat uit het geven van advies rondom belasting/belastbaarheid, het uitvoeren van ontspannings- en ademhalingsoefeningen en het trainen van de algehele spierkracht. Ook hebben we aandacht voor de mentale aspecten die kunnen horen bij het lang of ernstig ziek zijn. Mochten er stem of spraakproblemen aanwezig zijn dan kunnen wij ook onze vrienden van stemzorg inschakelen. Samen gaan we opzoek naar de beste weg in herstel.

Wist je dat Coronarevalidatie door je zorgverzekeraar vergoed wordt? Je hebt hiervoor een verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Let op! Dit gaat wel van je eigen risico af. Heb je hier vragen over? Stel ze gerust.

Wil je nu starten om weer de beste versie van jezelf te worden?

Neem contact op

 

Wij hebben er een nieuwe Fysiovriend bij!!

Beau heeft veel te bieden als nieuwste aanwinst van de Fysiovrienden: ze is een harde werker, enorm leergierig en zit dan ook met regelmaat in de boeken om meer te leren over ons mooie vak… meer weten over Beau?

Lees verder