open dag de Fysiovrienden 26 Januari 2020

Wat tof dat je interesse hebt om op onze open dag te komen. We hebben een mooi programma voor je samengesteld. Tijdens de gehele dag bieden we vrijblijvend een intake aan bij fysieke klachten en/of kan je een houdingscheck/spierspanningsmeting laten doen. Wil je jezelf even lekker laten verwennen? Nienke staat de popelen om je een stoelmassage te geven.  Neem de kinderen gerust mee. Er is een speelhoek met begeleiding aanwezig!!

Let op!! Voor de clinics in de Yogaruimte zijn maximaal 9 plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je snel aan via het contactformulier of via info@defysiovrienden.nl onder vermelding van je naam en de clinic die je wilt volgen. Volg ons op Facebook en Instagram #defysiovrienden voor meer info.

11:30-12:00

ONTMOET DE FYSIOVRIENDEN
Ben je benieuwd wie de Fysiovrienden en de vrienden van de Fysiovrienden zijn? Vanaf 11:00 ben je welkom. Maak het jezelf, onder het genot van een kopje koffie of thee, gemakkelijk en ontmoet de gehele vriendenkring in levende lijven.

Vriend? De Fysiovrienden en vrienden van de Fysiovrienden
Waar? Centrale ruimte

12:00-12:45

CRITICAL ALIGNMENT YOGA 

Deze nieuwe vorm van yoga leert je bewust te bewegen, vanuit ontspanning. De les is geschikt voor volwassenen van alle leeftijden. Je leert je lichamelijke en mentale spanningspatronen te herkennen en vervolgens… los te laten.  In de les wordt gebruik gemaakt van ondersteunende hulpmiddelen. Daarnaast maak je gebruik van je ademhaling, evenwicht, zwaartekracht en open aandacht waardoor je na een lees meer beweeglijkheid, kracht en coördinatie zal ervaren. Er ontstaat gemak en balans. Niet alleen op fysiek niveau maar ook mentaal en emotioneel.

Vriend? Sandra
Waar? Yogaruimte

AFVALLEN ZONDER CRASHDIEET OF VOEDINGSHYPES 

Bram van Resultijd gelooft niet in hypes om snel af te vallen. Crashdiëten en koolhydraatarme voeding zullen er zeker voor zorgen dat je afvalt alleen de vraag is hoe snel deze kilo’s er weer aanvliegen. En honger je jezelf hier niet mee uit? Goed resultaat heeft tijd nodig en dus moet je ook de tijd voor resultaat maken. In deze workshop leert Bram je hoe je op een gezonde en efficiënte manier de kilootjes van de feestdagen kwijt kunt raken.

Vriend? Bram 
Waar? Fitnessruimte

12:45-13:30

MINDFULNESS YOGA 

Mindfulness Yoga is een zachte vorm van yoga die je in je dagelijks leven kan helpen om bewuster om te gaan met jezelf en met de indrukken van alledag. Door met aandacht milde lichaamsoefeningen, meditaties en ademhalingsoefeningen uit te voeren, komt er vanzelf een proces van innerlijk vertragen op gang. Dit zorgt voor rust en ruimte.

Vriend? Sandra
Waar? Yogaruimte

MARJOLEIN: SLAAP LEKKER!? 

Onrustig liggen in bed, woelen, zuchten, op de klok kijken, nog maar 5 uur voor ik op moet staan, nog maar 4 uur, niet fit opstaan en alsmaar gapen door de dag heen. Eén op de vijf mensen heeft slaapproblemen. Niet kunnen slapen kan frustrerend zijn. En dat is zonde; want slaaptekort kan leiden tot mentale en fysieke problemen zoals oververmoeidheid, minder concentratie en hoofdpijn. Zeker omdat je grip kunt krijgen op je slaapprobleem, vaak al door wat kleine aanpassingen te maken in je slaapritueel of dagritme. Marjolein neemt je mee in de wereld van slaap en geeft je praktische tips en oefeningen om beter te slapen. Welterusten!

Vriend? Marjolein
Waar? Fitnessruimte

13:30-14:15

ONTSPANNINGS- EN GEDACHTE OEFENINGEN OM GOED IN SLAAP TE KOMEN 

In de presentatie van Marjolein ben je alles te weten gekomen over de theorie van slaapproblemen. Nu is het tijd om de theorie in de praktijk te brengen. In deze workshop leert Marjolein je hoe je met een aantal simpele oefeningen beter in slaapt kunt komen en lekkerder kunt doorslapen. Ook als je snurkt ben je welkom!!

Vriend? Marjolein
Waar? Yogaruimte

LAGE RUGKLACHTEN: 5 MISVATTINGEN! 

Twee miljoen Nederlanders lopen op dit moment met rugklachten! Het is dan ook de nummer één klacht die wij bij de Fysiovrienden zien … Gelukkig zijn de klachten vaak relatief onschuldig en herstellen vaak spontaan. Blijven klachten toch langer aanhouden? Dan valt er goed iets aan te doen en moet je er niet te lang mee rond blijven lopen. Fysiovrienden Stijn en Ruben zetten een paar misvattingen over deze klachten op een rijtje. Theorieën die berusten op oude ideeën, zonder wetenschappelijke onderbouwing. Theorieën die lage rugklachten zelfs in stand kunnen houden. DISCUSSIE GEGARANDEERD!

Vriend? Ruben en Stijn
Waar? Fitnessruimte

14:15-15:00

CRITICAL ALIGNMENT YOGA 

Deze nieuwe vorm van yoga leert je bewust te bewegen, vanuit ontspanning. De les is geschikt voor volwassenen van alle leeftijden. Je leert je lichamelijke en mentale spanningspatronen te herkennen en vervolgens… los te laten.  In de les wordt gebruik gemaakt van ondersteunende hulpmiddelen. Daarnaast maak je gebruik van je ademhaling, evenwicht, zwaartekracht en open aandacht waardoor je na een lees meer beweeglijkheid, kracht en coördinatie zal ervaren. Er ontstaat gemak en balans. Niet alleen op fysiek niveau maar ook mentaal en emotioneel.

Vriend? Sandra
Waar? Yogaruimte

MINDFULNESS IN DE PRAKTIJK 

Mindfulness is voor iedere volwassene die last heeft van een “vol hoofd”, onrust en/of spanning ervaart (fysiek/mentaal), op zoek is naar balans in zijn/haar leven, vaker over eigen grenzen gaat, kampt met burn-out(achtige)klachten of eens wil weten en ervaren wat Mindfulness is. Het is normaal dat onze aandacht gedurende de dag afdwaalt; vaak hebben we dit echter niet door en dat kost energie. Mindful (of bewust) leven houdt in dat je inzicht krijgt in je gewoontes en denkpatronen die je verhinderen te genieten van de (dagelijkse) dingen. In deze clinic leer je op te merken wanneer je raakt afgeleid door gedachten en leer je hier grip op te krijgen. Je maakt kennis met wat Mindfulness is, door het zelf te ervaren.

Vriend? Natasja
Waar? Fitnessruimte

15:00-15:45

MASSAGE OUDER EN KIND 

“Eén onderdeel van de Ouder en kind yogalessen is de massage. Kinderen vinden het fijn om te krijgen en leuk om te geven. Maar waarom is dat? Massage zorgt voor de aanmaak van o.a. serotonine, ook wel gelukshormoon genaamd. Een stofje dat zorgt voor een blij, fijn en onbezorgd gevoel. Aanraken en aangeraakt worden is net zo belangrijk als gezonde voeding en beweging. Door op jonge leeftijd een kind te gaan masseren zal een kind goed de grenzen van het lichaam leren kennen en daardoor goed zijn eigen ruimte kunnen bewaken. Massage geeft rust en ontspanning. Het kan daarom ook een positieve uitwerking hebben op kinderen met ADHD of autisme. In deze workshop zijn alle yoga massagetechnieken gebundeld en ga je niet alleen ontspannen naar huis, maar krijg je ook veel tips en ideeën om thuis toe te passen.

Vriend? Nicole 
Waar? Yogaruimte

KLACHTEN AAN JE BEKKEN, TIJDENS OF NA DE ZWANGERSCHAP? WAT NU?! 

Pijn in de onderrug of bekken is een veel voorkomende klacht tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Vaak wordt gedacht dat bekkenpijn nou eenmaal bij de zwangerschap hoort. Daarbij kunnen bekkenklachten soms zo intens zijn dat patiënten het gevoel hebben dat ze zich lichamelijk overbelasten en minder actief moeten zijn. Bekkenpijn kan je uitputten en frustreren. Maar waardoor wordt bekkenpijn veroorzaakt en wat kan jij eraan doen? Lotte vertelt je er alles over.

Vriend? Lotte
Waar? Fitnessruimte

15:45-17:00 BORREL!

Wie is wie?

  • Stijn en Ruben zijn fysio- manueeltherapeuten en zijn de Fysiovrienden ruim twee jaar geleden gestart. Lees in het Fysiovrienden-magazine of kijk op defysiovrienden.nl wie ze zij en wat ze doen.
  • Lotte werkt alweer een jaar bij de fysiovrienden. Naast Fysiotherapeut is ze ook nog docent aan de Fontys en bewegingswetenschapster, een echte duizendpoot dus.
  • Marjolein is oefentherapeut Cesar/Mensendieck en zit in het pand van de Fysiovrienden gevestigd. Marjolein is gespecialiseerd in slaap en ontspanningsoefeningen.
  • Sandra geeft verschillende yogalessen bij de Fysiovrienden. Kijk op inverbindingyoga.nl om alles over haar te weten te komen.
  • Nicole is (ouder &) kind-yogadocente en weet als geen ander hoe ze ouders en kinderen dichterbij elkaar kan brengen studiobagaya.nl
  • Bram is gewichtsconsulent en personal trainer en heeft een erg sterke visie op het vak. Wat dat is kan je terugvinden op resultijd.nl
  • Natasja is gecertificeerd Mindfulnesstrainer en werkt sinds vijf jaar vanuit haar eigen praktijk (Schuttersbosch). Persoonlijke aandacht en eigen ervaring zijn belangrijk. Kijk op focusatheart.nl

Deze blogpost is geschreven door Stijn Willems

Stijn is mede-eigenaar van de Fysiovrienden. Hij schrijft graag over zijn vak en gaat het liefst op de inhoud in. Zijn blogs zijn soms een tikkeltje tegendraads en geven stof tot nadenken.

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder