Valpreventie

Voel jij je soms wankel of onzeker op je benen? Heb je behoefte aan een steuntje in de rug om je zelfvertrouwen te herwinnen?

Ontdek onze cursus ‘BEWEGEN met de Fysiovrienden: VALPREVENTIE’.

Het is een feit dat in Nederland veel valongevallen gebeuren, vooral bij ouderen van 65+. Elke 5 minuten belandt een oudere op de spoedeisende hulp na een val. Dit hoeft jou niet te overkomen!

Waarom is valpreventie zo belangrijk?

Een val kan ernstige fysieke en mentale gevolgen hebben. Het kan leiden tot breuken, bloedingen, angst voor een volgende val en zelfs verlies van zelfstandigheid.

Waarom kun je vallen?

Er zijn vele factoren, waaronder verminderde kracht, mobiliteit, stabiliteit, duizeligheid, slecht zicht en zelfs omgevings- en medische factoren.

Wat kun jij eraan doen?

Als je in het afgelopen jaar bent gevallen, of bang bent om te vallen, dan is ons programma iets voor jou! We focussen op het verbeteren van jouw kracht, mobiliteit en stabiliteit, en kijken samen naar andere factoren die het risico op vallen kunnen verminderen.

Wat bieden wij?

We starten met een sessie waarin jij alles leert om de valkans te verkleinen. Daarna organiseren wij een 10-weken durend groepsprogramma vol oefeningen om je functionaliteit te verhogen. Je krijgt ook persoonlijk advies dat je thuis kunt toepassen om je veiligheid te verbeteren.

Hoe vaak Hoe lang Kosten
1x per week 10 lessen (12 weken) * €120,00 pp

*Dit betekent dat je 2 lessen kunt missen

Let op, er is geen vergoeding mogelijk via de verzekeraar!

Wanneer?

Dag  Tijd Locatie
Donderdag 11:00-12:00 Kalmoesplein

Wie geeft de cursus?

De cursus Valpreventie wordt gegeven door Fysiovriend Freek. Freek is gepassioneerd over het helpen van senioren om hun balans en zelfvertrouwen te verbeteren, waardoor ze actiever en onafhankelijker kunnen leven. Hij ziet stabiliteit als een cruciale factor voor het welzijn van ouderen en heeft deze cursus ontworpen om valincidenten te voorkomen.

Interesse? Vragen?

Wij zijn jouw vrienden bij beweegproblemen.

Durf jij de stap te zetten naar een zekerder leven zonder angst om te vallen? Schrijf je dan nu in voor onze cursus valpreventie!

 

Schrijf je direct in

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder