Zes voordelen van thuiswerken

Je hoort op dit moment veel negatieve berichten over het thuiswerken. Toch is het glas bij ons halfvol en vinden wij dat het thuiswerken ook een hoop voordelen heeft. Graag zetten we deze voor je op een rijtje.

1. Flexibel door de dag tijdens het thuiswerken

Een 09:00 tot 17:00 baan is al lang achterhaald. Flexibiliteit is het nieuwe normaal. Nu is je kans om door te pakken. Maak op het begin van je week een weekschema en schrijf de activiteiten op die jij die week wil uitvoeren. Deel deze op in thema’s en maak een  flexibele planning. Sta de éne keer wat later op en werk in de avond wat langer door en begin de dag daarna wat vroeger en stop eerder. Maak de ene dag meer uren en neem een andere dag wat langer vrij. Hussel je activiteiten door elkaar. Zo houd je je week afwisselend en uitdagend.

2. Je droomwerkplek als voordeel 

Ben je ook al zo klaar met die saaie tl-belichte werkplek? Nu is de tijd om van je thuiskantoor je droomwerkplek te maken. Pinterest erop los, bestel een paar mooie kamerplanten en hang foto’s van je favoriete vakantiebestemming op. Creëer een sfeer waar jij je fijn bij voelt en die echt bij jou als persoon past. Wedden dat je productiviteit stijgt!

3. Meer beweging 

Misschien heb je nu niet de beweging die je normaal wel op je werk of in de sportschool krijgt. Toch hoeft het thuisblijven geen negatieve invloed te hebben op je beweeggedrag. De tijd die je normaal kwijt bent om naar je werk te reizen kan je mooi invullen met andere vormen van beweging. Maak eens een lange lunchwandeling, schaf een tweedehands mountainbike aan of volg een online yogales. Ben creatief; creëer een thuisdisco, doe de stoelendans of stoei eens met je kinderen. Er zijn echt voldoende mogelijkheden!

4. Meer tijd met je gezin 

Ok, het kan soms hectisch zijn thuis. Rennende kinderen, overbelast internet en de hond die overal doorheen banjert. Toch zal de situatie waarin we nu zitten zich niet snel meer voordoen. Hoe bijzonder is het dat we zoveel tijd met elkaar doorbrengen. Plan bewust momenten in dat je samen bent. Ontbijt en lunch met elkaar en doe eens een spelletje tussendoor. Spreek ook af wanneer je elkaar weer met rust laat en iedereen zijn eigen ding kan doen.

5. Werk en privé als één

Het liefst houden we werk en privé gescheiden. Toch kan het ook voordelen opleveren wanneer je hier niet zo sterk aan vasthoudt.  Verdiep je in elkaars werk en laat je partner en kinderen op de achtergrond meeluisteren met een Zoom meeting. Geef feedback en leer van elkaar. Zo leer je elkaar nog beter kennen en heb je aan de keukentafel meer tijd over om het over andere dingen dan werk te hebben.

6. Meer tijd om te genieten

Wij vinden het leven een lolletje. En alhoewel we snappen dat deze vlieger op dit moment niet voor iedereen op gaat, zit genieten in de kleine dingen. De sneltrein staat in de remise en dit maakt ons ook weer bewust van de mooie dingen van het leven. Sta hier eens extra bij stil.

Zet hem op. We zijn er bijna!

 

Deze blogpost is geschreven door Stijn Willems

Stijn is mede-eigenaar van de Fysiovrienden. Hij schrijft graag over zijn vak en gaat het liefst op de inhoud in. Zijn blogs zijn soms een tikkeltje tegendraads en geven stof tot nadenken.

Rugklachten en corona!!

Wij krijgen veel vragen of rugklachten en corona (COVID-19) een relatie hebben. Wij zijn de literatuur in gedoken en hebben de antwoorden voor je op een rij gezet.

Lees verder